Trening

Et plantebasert kosthold gir mange treningsfordeler. Når du er veldig aktiv, trenger du flere kalorier. Plantemat som nøtter er rik på kalorier, mens mange frukt og grønnsaker har lite kalorier. Hvis du har behov for å få i deg flere kalorier, er det altså en fordel å spise mer av de kaloririke matvarene.

Hvis du driver med hard styrketrening kan du også ha økt behov for protein. Dette behovet kan dekkes ved at du spiser mer mat. Så lenge du velger en variasjon av planter, og spesielt bønner, linser og soyaprodukter, vil du lett få i deg nok protein.

The Game Changers

Vi anbefaler å se dokumentaren The Game Changers. Den kan sees på Netflix. Dokumentaren knuser utbredte myter om kjøtt, maskulinitet, trening og protein. Den viser at noen av de sterkeste og kuleste kroppsbyggerne og idrettsutøverne i verden trives, og presterer på et plantebasert kosthold.

Det er bredt anerkjent av blant annet Nordisk ministerråd og Helsedirektoratet, at riktig sammensatt kosthold uten matvarer fra dyreriket er sunt, næringsmessig fullverdig og passer i alle livsfaser.

 

info@klimautfordringen.no