Protein

Det er mer enn nok protein i et plantebasert kosthold, så hvis du har bekymret deg for proteinmangel kan du slappe helt av. Proteinbehovet vårt dekkes enkelt på plantebasert kost, og hver eneste plante inneholder hver eneste essensielle aminosyre.  

Visste du for eksempel at soyabønner inneholder 36 g protein per 100 g (i tørr vekt, mens i kokte soyabønner er det 15 gram protein per 100 gram soyabønner)?  

Dyr får i seg protein ved å spise planter eller ved å spise andre dyr som har spist planter. Når vi selv velger å spise planter istedenfor dyr, kutter vi ut et mellomledd og går direkte til den opprinnelige proteinkilden.  

Ønsker du mer informasjon om protein, hvilke planter som er spesielt proteinrike, og hvorfor planteprotein er det sunneste proteinet? Lege og helseforsker Lars T. Fadnes utdyper om protein og aminosyrer her.    

Det er bredt anerkjent av blant annet Nordisk ministerråd og Helsedirektoratet, at riktig sammensatt kosthold uten matvarer fra dyreriket er sunt, næringsmessig fullverdig og passer i alle livsfaser.

 

info@klimautfordringen.no