Vegansk Tzatziki

Tzatziki er så godt, og den trenger absolutt ikke være laget av ku-yoghurt! Tzatziki kan lages av soyayoghurt naturell, som nå finnes i de fleste butikker.. For eksempel kan den brukes som topping, dressing eller dipp.

Ingredienser:

  • 500 ml soyayoghurt naturell
  • 2 agurker
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts. salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:

Sil soyayoghurten for vann gjennom et kaffefilter i 3-4 timer eller mer (se bilde over). Dette gjøres for at tzatzikien ikke skal bli for tyntflytende.

tatziki 1

Rasp agurkene og press vann ut av dem så mye som mulig. Dette kan f.eks. gjøres ved å presse agurkstrimlene mot bunnen av en sil med hendene eller ved å legge et rent håndkle rundt agurkstrimlene og vri det. Den siste metoden er mest effektiv.

Tilsett presset hvitløk, salt og pepper i soyayoghurten og rør godt. Tilsett deretter de raspede agurkene og smak til, evt. tilsett mer hvitløk, salt og pepper.

Så godt å ha på skiven eller til en skikkelig god sandwich.

Taziki 2

taztiki 3

Oppskrift av Mia Sommer.

 

info@klimautfordringen.no