Vegansk Tzatziki
Tzatziki er så godt, og den trenger absolutt ikke være laget av ku-yoghurt! Tzatziki kan lages av soyayoghurt naturell, som nå finnes i de fleste butikker.. For eksempel kan den brukes som topping, dressing eller dipp.
Ingredienser:
- 500 ml soyayoghurt naturell
- 2 agurker
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts. salt
- Pepper
Fremgangsmåte:
Sil soyayoghurten for vann gjennom et kaffefilter i 3-4 timer eller mer (se bilde over). Dette gjøres for at tzatzikien ikke skal bli for tyntflytende.
Rasp agurkene og press vann ut av dem så mye som mulig. Dette kan f.eks. gjøres ved å presse agurkstrimlene mot bunnen av en sil med hendene eller ved å legge et rent håndkle rundt agurkstrimlene og vri det. Den siste metoden er mest effektiv.
Tilsett presset hvitløk, salt og pepper i soyayoghurten og rør godt. Tilsett deretter de raspede agurkene og smak til, evt. tilsett mer hvitløk, salt og pepper.
Så godt å ha på skiven eller til en skikkelig god sandwich.
Oppskrift av Mia Sommer.