Rødbeter Hot Dog.
Her er ditt sunne plantebaserte alternativ til den klassiske pølsen. Full av smakfulle ingredienser som gir deg en mind-blowing-opplevelse - røykfylt, velsmakende og bare fantastisk!
Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 1 time (inkludert koking og marinering)
Grilltid: 20 minutter
Ingredienser:
4 små rødbeter
4 stykker fullkornsbrød / 1 stort brød
Syltede agurker
Ketchup (valgfritt)
Sennep (valgfritt)
Stekt løk (valgfritt)
Marinade:
1 ss tomatpuré
1/2 appelsin (saften)
3 ss tamari saus
1 ss balsamico
2 ts røkt paprika
2 ts hvitløkspulver
1 ts paprika
1 ts spisskummen
1 ts tahini
½ ts koriander
½ ts pepper
en klype muskat
Fremgangsmåte:
1, Skyll rødbeter og tilsett dem i en gryte med nok vann til å dekke, grønnsakene. Kok i ca 30-35 minutter. De skal være møre.
2. Bland alle ingrediensene i en beholder som er stor nok til at rødbetene kan marinere. Tilsett rødbeter i marinaden og pass på at de er godt marinert og mariner i minst 20 minutter (eller forbered kvelden før).
3. Varm opp grillen.
4. Når grillen er klar, plasserer du rødbeter på på midten av grillen, i ca 10 minutter med lokket på.
5. Plasser rødbetene på siden av grillen og sørg for å snu dem når de blir brune. Hvis du har på marinade igjen, kan du børste dem når du snur dem. Gjenta i ca 5-10 minutter til det er mørt.
6. Rett før rødbetene er ferdig kan du legge brødet på grillen for å varme de opp.
7. Server rødbeter i brødet med litt syltet agurk, ketchup og nyt.
Oppskrift og bilde av cuminandyin.