Rødbeter Hot Dog.

Her er ditt sunne plantebaserte alternativ til den klassiske pølsen. Full av smakfulle ingredienser som gir deg en mind-blowing-opplevelse - røykfylt, velsmakende og bare fantastisk!

 

Porsjoner: 4

Forberedelsestid: 1 time (inkludert koking og marinering)

Grilltid: 20 minutter

 

Ingredienser:

4 små rødbeter

4 stykker fullkornsbrød / 1 stort brød

Syltede agurker

Ketchup (valgfritt)

Sennep (valgfritt)

Stekt løk (valgfritt)

 

Marinade:

1 ss tomatpuré

1/2 appelsin (saften)

3 ss tamari saus

1 ss balsamico

2 ts røkt paprika

2 ts hvitløkspulver

1 ts paprika

1 ts spisskummen

1 ts tahini

½ ts koriander

½ ts pepper

en klype muskat

 

Fremgangsmåte:

1, Skyll rødbeter og tilsett dem i en gryte med nok vann til å dekke, grønnsakene. Kok i ca 30-35 minutter. De skal være møre.

2. Bland alle ingrediensene i en beholder som er stor nok til at rødbetene kan marinere. Tilsett rødbeter i marinaden og pass på at de er godt marinert og mariner i minst 20 minutter (eller forbered kvelden før).

3. Varm opp grillen.

4. Når grillen er klar, plasserer du rødbeter på på midten av grillen, i ca 10 minutter med lokket på.

5. Plasser rødbetene på siden av grillen og sørg for å snu dem når de blir brune. Hvis du har på marinade igjen, kan du børste dem når du snur dem. Gjenta i ca 5-10 minutter til det er mørt.

6. Rett før rødbetene er ferdig kan du legge brødet på grillen for å varme de opp.

7. Server rødbeter i brødet med litt syltet agurk, ketchup og nyt.

 

Oppskrift og bilde av cuminandyin.

info@klimautfordringen.no