Rødbetehummus
Hummus er høyt på listen over de mest elskede pålegg blant veganere. Det smaker kjempegodt, og så er det sunt og enkelt å lage. Hummus finnes i mange spennende varianter, og rødbethummus er av den dekorative typen med sin vakre rosa farge.
Ingredienser:
- 2 bokser kikerter eller 200 g tørkede kikerter
- 150 gr syltet rødbet
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 ss. tahini
- 1 ts. malt spisskummen
- 1-2 ts. salt
- 3 ss. sitronsaft
- 1 kopp vann
Fremgangsmåte:
Hvis du bruker tørkede kikerter, start med å legge dem i bløt i 8 timer eller natten over. Kok dem deretter i vann i omtrent 40 minutter, så avkjøles. Hvis du bruker hermetiserte kikerter, tøm ganske enkelt vannet fra kikerter, skyll dem og de er klare til bruk. Ta alle ingrediensene i en foodprosessor og bland til de får en kremet konsistens. Hell i vannet litt om gangen slik at du selv kan justere konsistensen. Smak til om du trenger mer salt, sitronsaft eller muligens chili. En god hummus skal smake! Server for eksempel hummus som et pålegg på rugbrød, som en dipp til rå oppskårne grønnsaker eller som dressing i pitabrød.
Tips: Når du først lager hummus, kan du like godt lage dobbelt opp og fryse den i mindre porsjoner. Hummusen blir ikke ødelagt av en tur i fryseren, og lett å ta ut og tine neste gang du får lyst på rødbetehummus.
Oppskrift fra Mia Sommer.