Hummus

Hummus er det perfekte pålegg! Det er sunt, det er billig, det er enkelt å lage, og det smaker veldig godt! Man kan f.eks. bruke det som pålegg på rugbrød, i en sandwich, som dressing i pitabrød eller som en dipp til rå kuttede grønnsaker. Den kan lages i mange varianter. Dette er imidlertid den klassiske versjonen uten olje.

Ingredienser:

  • 2 bokser kikerter (200 g tørket / 480 g kokt)
  • 1,5 dl vann
  • ½ dl sitronsaft (ca. 1 sitron)
  • 1 ss. tahini
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ts. spisskummen
  • 1 ts. salt
  • Evt. pepper eller chilli

Fremgangsmåte:

Hvis du bruker tørkede kikerter, bløtlegg kikerter i 8-12 timer eller over natten. Kok deretter kikertene i vann i 30-40 minutter. Avkjøles

Bland alle ingrediensene i foodprosessor til en kremet masse. Smak til med salt, sitronsaft og ev chili. Tilsett mer eller mindre vann, avhengig av hummusens konsistens.

Tips: Tilsett gjerne en bunt persille, soltørkede tomater eller oliven. Det smaker også veldig godt å koke kikerter sammen med stjerneanis som gir en mild lakrissmak.

Oppskrift fra Mia Sommer.

info@klimautfordringen.no