Grillet Tofu & Veggie Spyd.

Tofu-spyd er mettende og fantastisk i smak når det marineres lenge nok. Flott og enkelt alternativ til tradisjonelle kjøttspyd.

Porsjoner: 7 spyd

Forberedelsestid: 15 minutter

Grilltid: 15 minutter

 

Ingredienser:

270 g fast tofu *

1 paprika

1 rødløk

½ squash

7 spyd

 

Marinade:

60 g tomatpuré

1/4 appelsin (saften)

½ 1 ts røkt paprika

1½ ts hvitløkspulver

2 ss tamari saus

½ ts pepper

 

* Du kan velge røkt tofu for en enda mer intens røkt smak.

 

For servering (valgfritt)

curryghurt dipp

 

Fremgangsmåte:

Tofuen kan lages kvelden før grillingen, slik at den får enda mer smak.

1. Varm opp grillen.

2. Hvis du bruker spyd av bambus eller tre, legg dem i vann. Dette vil forhindre at de brenner på grillen.

3. Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle.

4. Hakk tofu i 2-3 cm kubestørrelser (eller større: hvis du hakker dem for små, kan de falle av spydene - så hak heller litt større hvis du er i tvil.) Bruk en klut til å pakke tofuen inn og trykk den for å presse ut overflødig vann. Dette vil hjelpe tofuen til å absorbere marinaden bedre. Tilsett tofubitene i marinaden, og sørg for at den er godt belagt i marinaden.

5. Mens tofuen marinerer, skyll grønnsakene og skjær dem i biter av omtrent samme størrelse.

6. Sett sammen spydene med tofu og grønnsaker.

7. VALGFRITT: Pensle grønnsakene med litt olje. Personlig foretrekker jeg grønnsakene uten, da de holder seg mer friske og er mindre fettete.

8. Grill spydene i ca 10-15 minutter. Snu dem omtrent halvveis, eller når de begynner å brunes. Hvis grillen er veldig varm, kan du plassere spydene i siden på grillen.

9. Kos deg med maten som den er, eller med en deilig curryghurt dipp til.

 

Oppskrift og bilde av cuminandyin.

info@klimautfordringen.no