Grillet Tofu & Veggie Spyd.
Tofu-spyd er mettende og fantastisk i smak når det marineres lenge nok. Flott og enkelt alternativ til tradisjonelle kjøttspyd.
Porsjoner: 7 spyd
Forberedelsestid: 15 minutter
Grilltid: 15 minutter
Ingredienser:
270 g fast tofu *
1 paprika
1 rødløk
½ squash
7 spyd
Marinade:
60 g tomatpuré
1/4 appelsin (saften)
½ 1 ts røkt paprika
1½ ts hvitløkspulver
2 ss tamari saus
½ ts pepper
* Du kan velge røkt tofu for en enda mer intens røkt smak.
For servering (valgfritt)
curryghurt dipp
Fremgangsmåte:
Tofuen kan lages kvelden før grillingen, slik at den får enda mer smak.
1. Varm opp grillen.
2. Hvis du bruker spyd av bambus eller tre, legg dem i vann. Dette vil forhindre at de brenner på grillen.
3. Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle.
4. Hakk tofu i 2-3 cm kubestørrelser (eller større: hvis du hakker dem for små, kan de falle av spydene - så hak heller litt større hvis du er i tvil.) Bruk en klut til å pakke tofuen inn og trykk den for å presse ut overflødig vann. Dette vil hjelpe tofuen til å absorbere marinaden bedre. Tilsett tofubitene i marinaden, og sørg for at den er godt belagt i marinaden.
5. Mens tofuen marinerer, skyll grønnsakene og skjær dem i biter av omtrent samme størrelse.
6. Sett sammen spydene med tofu og grønnsaker.
7. VALGFRITT: Pensle grønnsakene med litt olje. Personlig foretrekker jeg grønnsakene uten, da de holder seg mer friske og er mindre fettete.
8. Grill spydene i ca 10-15 minutter. Snu dem omtrent halvveis, eller når de begynner å brunes. Hvis grillen er veldig varm, kan du plassere spydene i siden på grillen.
9. Kos deg med maten som den er, eller med en deilig curryghurt dipp til.
Oppskrift og bilde av cuminandyin.