Grillet mais med kremet persille- og hvitløkssmør.
Maiskolber er et must når du skal grille. Med dette kremete persille- og hvitløkssmøret får du en fantastisk kombinasjon av smak.
Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 5 minutter (+ bløtlegging)
Grilltid: 20 minutes
Ingredienser:
2 maiskolber
Persille & hvitløkssmør:
1 kopp fersk persille
2 ss cashewsmør
2 ts hvitløkspulver
½ sitron (saften)
½ ts malt pepper
½ ts lønnesirup (valgfritt)
klype salt (valgfritt)
Fremgangsmåte:
Kok (raskest)
1. Varm opp grillen.
2. skrell kolbene og del de i to. Legg dem i en gryte med nok vann til å dekke til, og kok opp. Når det har kokt opp, skru ned for å småkoke i ca. 15 minutter.
3. Mens kolbene koker, lager du persille og hvitløkssmør ved å kutte persillen fin, og så bland den med resten av ingrediensene.
4. Legg kolbene på grillen i ca 5 minutter eller til de blir brune. Snu dem et par ganger.
5. Tilsett så mye persille og hvitløkssmør du ønsker.
Bløtlegging
1. Legg maiskolbene i nok vann til å dekke til og la dem trekke gjennom dagen eller noen få timer.
2. Varm opp grillen.
3. Legg kolbene (med skall) på grillen i ca 20-30 minutter. Du kan forsiktig åpne skallet og se om kolbene ser klare ut. De skal ha en varm gul farge.
4. Mens kolbene koker, lager du persille og hvitløkssmør ved å kutte persillen fin, og så bland den med resten av ingrediensene.
5. Skrell kolbene og (grill dem eventuelt noen minutter) og tilsett så mye persille og hvitløkssmør du vil.
Oppskrift og bilde av cuminandyin.