Omega-3

For å få i deg omega-3 i et vegansk kosthold kan du spise råvarer som rapsolje, valnøtter, chiafrø, spinat og grønnkål. Gjennom å spise disse kan kroppen selv danne de langkjedede omega-3-fettsyrene.

En til to spiseskjeer rapsolje vil dekke behovet for den essensielle, kortkjedede omega-3-fettsyren ALA (alfalinolensyre).

Grunnen til at fisk inneholder de langkjedede omega-3-fettsyrene, er at de spiser alger. Dersom du ønsker en direkte kilde til disse fettsyrene er algebaserte tilskudd den beste metoden.

Vil du vite mer? Les lege Tanja Kalchenkos artikkel om omega-3.

Pan Norge bruker Nordisk ministerråd og Helsedirektoratet som sine kilder:

Det er bredt anerkjent av blant annet Nordisk ministerråd og Helsedirektoratet, at riktig sammensatt kosthold uten matvarer fra dyreriket er sunt, næringsmessig fullverdig og passer i alle livsfaser.

info@klimautfordringen.no