Kalsium

Det er viktig å få i seg nok kalsium, men dette kan man fint, og med stor helsefordel, gjøre ved å erstatte kumelk med mat fra planteriket.

Det er rikelig med kalsium i planter, og hvis du er flink til å spise de mest kalsiumrike plantene er det ikke vanskelig å dekke behovet. Spis grønne grønnsaker, som for eksempel brokkoli, grønne bønner, spinat og grønnkål – og bønner, linser, erter, soyaprodukter, appelsin, mandler og frø, mørk tahini/sesamfrø med skall, hvite bønner og appelsiner, og velg plantemelk og yoghurt med tilsatt kalsium 

Visste du at kalsiumberiket soyamelk og havremelk inneholder omtrent like mye kalsium som kumelk? En del av plantemelkene er tilsatt kalsium, slik at innholdet er det samme som i kumelk, 120-130 mg per 100 gram.

To glass havremelk, soyamelk eller soyayoghurt som er beriket med kalsium, sammen med et variert plantebasert kosthold, vil dekke kalsiumbehovet og i tillegg gi flere helsefordeler.

Ifølge lege og helseforsker, Lars T. Fadnes, finnes det mye protein, aminosyrer, jern og kalsium i plantekost. Matvarer fra dyreriket er ikke nødvendig. Les mer her.

Det er bredt anerkjent av blant annet Nordisk ministerråd og Helsedirektoratet, at riktig sammensatt kosthold uten matvarer fra dyreriket er sunt, næringsmessig fullverdig og passer i alle livsfaser.

info@klimautfordringen.no